claudicatio intermittens – emneoversikt

Claudicatio intermittens er et symptom på perifer arteriell sykdom. Claudicatio intermittens er en stram, verkende, eller klemme smerter i leggen, foten, låret eller rumpeballe som oppstår under trening, som å gå opp en bratt bakke eller en trapp. Denne smerten oppstår vanligvis etter at samme mengde mosjon, og er lettet av resten.

Spinal stenose; tendinitt; Stress frakturer; leddgikt; Nerveskader i bena (perifer nevropati) forårsaket av diabetes eller tung bruk av alkohol; En trakk muskel.

Mange som har perifer arteriell sykdom ikke har noen symptomer. Men hvis du har symptomer, kan du ha claudicatio intermittens.

Personer med intermitterende claudicatio beskrive vanligvis smerten som en dyp verkende som gradvis blir verre før de hvile. Noen ganger kan benet også krampe eller føler deg svak.

Din hastighet og om du går i oppoverbakke eller nedoverbakke er alle ting som påvirker hvor langt du kan gå før du føler smerte. Hvis du har alvorlig arteriell blokkering og dårlig sirkulasjon, finner du gå lange avstander for å være en større utfordring. Den gjennomsnittlige person med blokkering av en stor arteriell segment i et ben kan gå 90 til 180 meter (en fotballbane eller to) før smerte starter. Etter hvert som flere blokkeringer utvikle, kan smerten vises tidligere og tidligere. I alvorlige tilfeller en person kan bare gå noen føtter før du trenger å stoppe.

Smerter i ro, uten trening, betyr at arteriell blokkering er avansert. Hvis effektiv behandling ikke er startet, kan vev død skje. Smerten er ofte lagt merke til om natten, og er lettet ved å henge beinet av en seng eller sofa. Smerten kan også forbedre med å gå, fordi tyngdekraften hjelper blodet å nå foten. Som PAD blir verre, smertene kan forstyrre søvnen, føre til mangel på matlyst, og gjør beinet følsom for berøring.

Mange problemer kan føre til smerter som ligner på intermitterende claudicatio men er ikke relatert til perifer arteriell sykdom. Disse problemene omfatter

Andre forhold kan også avskåret blodtilførselen til benet og forårsake smerter. Men dette er forhold som kan skje plutselig. De inkluderer

En blodpropp (emboli) i beinet; Hevelse av muskelvev som stenger blodtilførselen (kompartmentsyndrom).