blyforgiftning: ernæring og matlaging – emneoversikt

God ernæring kan bidra til å forhindre blyforgiftning. Men hvis miljøet er sterkt forurenset med bly, ernæring alene vil ikke forhindre blyforgiftning.

Sørg for at dine barn spise frokost snart etter å komme opp, og at de har vanlig snacks og måltider; Vask alle frukter og grønnsaker før matlaging eller spise; Aldri lagre mat i åpnede metallbokser, spesielt hvis boksen ikke er produsert i USA. Hvis det ikke ledes i metallet eller loddemetallet, kan det bli sluppet inn i maten etter luft kommer inn i boksen; Ikke forberede, servere, eller oppbevar mat eller drikke i keramiske keramikk eller krystallglass med mindre du er sikker på at de er blyfrie; Sørg for at barnet spiser sunn mat som inneholder kalsium, jern, fosfor, sink og vitamin C. Snakk med legen din før du gir barnet vitamin og mineraltilskudd; Melk, yoghurt, ost, og noen grønne grønnsaker, som brokkoli og grønnkål, inneholder kalsium; Rødt kjøtt, egg, forsterkede frokostblandinger, kokte bønner og rosiner er en god kilde til jern, Kjøtt, fisk, fjærkre, egg og melk er en god kilde til fosfor; Kjøtt, fisk, fjærkre og grønnsaker er en god kilde til sink; Sitrusfrukter, honningmelon, jordbær, papaya, mango, kiwi, paprika, tomater, poteter, salat og grønnsaker i kål familien er en god kilde til vitamin C (askorbinsyre).

Barn absorbere mer bly enn voksne gjør. Men både barn og voksne er sannsynlig å absorbere mer bly om de faster eller ikke får nok jern, kalsium, fosfor, sink eller vitamin C i kosten. Folk som spiser høy fett dietter også absorbere mer bly.

sunne, deilige oppskrifter, fra og spise godt magasin.

Kylling, sjokolade, salater, desserter, Soup