ben amputasjon – emneoversikt

Beslutningen om å ha en lem amputert er vanskelig for personen og hans eller hennes lege. Mange ganger, har omfattende tiltak er forsøkt for å redde lem. De viktigste årsakene til amputasjon er diabetes og / eller perifer arteriell sykdom som resulterer i enten smertefull, dårlig leddfunksjon eller koldbrann.

Koldbrann med eller uten infeksjon; Uutholdelig smerte når i ro; Nonhealing, botemiddel sår.

Åreforkalkning er farlig fordi det er så stealthy. Denne prosessen med innsnevring og åreforkalkning skjer over flere tiår, vanligvis uten symptomer; Hjerteinfarkt og slag forårsaket av aterosklerose er ansvarlig for hundretusener av dødsfall hvert år. Men sykdommer forårsaket av åreforkalkning også føre til kroniske smerter, nyresvikt, blindhet, og selv impotens; Det er på tide å skinne litt lys på disse skjulte komplikasjoner av aterosklerose – og å lære å …

Tobakksbruk kan være den viktigste faktoren i går videre til amputasjon.

Ved å gjøre det amputasjon, søker kirurgen å fjerne alle døde eller døende vev. Mål av amputasjon er å lindre smerte, oppfordrer sårheling, og øke en persons evne til å utføre sine daglige aktiviteter.

Amputasjoner og bypass pode kirurgi kan være planlagt på samme tid for å oppnå de beste resultatene. For eksempel kan en person som har koldbrann ha en amputasjon av en del av foten eller benet samtidig som har bypass poding i et forsøk på å bevare still-levende vev. I en person som ikke er en kandidat for revaskularisering eller som ikke har hatt suksess med tidligere bypass pode forsøk, kan amputasjon alene anbefales for sterke smerter i hvile, nonhealing sår, og / eller koldbrann.

Preoperativ omsorg før amputasjon er lik noen stor operasjon. En komplett historie og fysisk eksamen, rutinemessige laboratorieprøver, en kiste X-ray, og et elektrokardiogram (EKG eller EKG) kan utføres.

Personer med alvorlige medisinske problemer, slik som diabetes eller hjerte, lunge eller nyreproblemer må vurderes nøye og deres medisinsk behandling optimaliseres før operasjonen. Betydningen av preoperativ evaluering kan ikke understrekes nok. Personer som har amputasjoner er ofte kronisk eller alvorlig syk. Og risikoen for å dø i tiden rundt operasjonen, så vel som i de følgende år er høyere enn for andre mennesker i samme alder.

Den riktige amputasjon nivået avhenger av en rekke faktorer, blant annet hvorfor amputasjon er nødvendig, den generelle helsen til personen, muligheten for utvinning og rehabilitering (rehab), og sannsynligheten for tilstrekkelig sårtilheling. Målet med en amputasjon er å fjerne alle døde og døende vev mens du oppretter den mest nyttige lem for utvinning og rehab. Det er svært viktig å sørge for at en kunstig lem, om ønskelig, kan være hensiktsmessig montert.