administrerende depresjon i ms

Først, vet du ikke er alene. Depresjon er svært vanlig blant personer med multippel sklerose (MS). Mellom den fysiske tap av funksjon og endringer i livsstil, er det lett å forstå hvordan MS kan føre til depresjon.

Noen bevis tyder også på at MS i seg selv kan føre til endringer i kroppen som disponerer du til depresjon. Enten din depresjon er en reaksjon eller forårsaket av MS, det faktum å huske er at det er effektive tiltak.

Erkjennelsen depresjon er ikke alltid lett fordi noen av de fysiske og psykiske symptomer, som tretthet og kognitive problemer, er felles for MS også. Det er også viktig å skille mellom en flyktig tilfelle av “blues” og ekte depresjon.

Noen vanlige tegn på depresjon inkluderer

Kjenn symptomene

Få hjelp

Du kan ha alle eller bare noen få av disse symptomene. Kjennetegnet av depresjon er at symptomene dine vedvarer, vanligvis varer i minst to uker.

Hvis du er deprimert, ikke vente til å nå ut for hjelp. Snakk med legen din eller nevrolog først å bestemme neste trinn. Han eller hun kan hjelpe deg med behandling eller henvise deg til noen som kan hjelpe.

Behandlinger for depresjon kan omfatte

Studier viser at trening kan også forbedre humøret og livskvaliteten for personer med MS.

Med

gå til legen din